Wij zijn FIX, een start up, waarin ervaren architecten, bouwers en ontwikkelaars hun krachten bundelen om regeneratieve, zelfvoorzienende, circulaire woonoplossingen te realiseren.
Gefinancierd door een VFF van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, heeft FIX een geprefabriceerde modulaire bouwmethode ontwikkeld voor hoogwaardige, betaalbare, circulaire en energieneutrale woningen, genaamd Homy.
FIX is aangesloten bij de BNA.
Alain Fouraux
Co-founder
Alain Fouraux, is een Nederlandse architect / uitvinder / ondernemer met een uitgebreide ervaring in architectuur, fabricage en startups.
Direct na zijn afstuderen Bouwkunde aan de TU Delft in 1999, begint Alain als architect bij Rem Koolhaas kantoor OMA in Rotterdam.
Bij OMA ontwikkelt Alain een breed oeuvre van bekroonde ontwerpen, variërend van flagship stores voor Prada tot het CCTV-hoofdkantoor in Beijing, dat in 2012 werd bekroond tot beste hoogbouw ter wereld. Alain was medeverantwoordelijk voor de conceptie van meer dan 60 OMA projecten in de afgelopen 18 jaar, waarvan de laatste 5 jaar als design director van het hoofdkantoor van OMA in Rotterdam. 
Naast zijn werk in architectuur heeft Alain ook een uitgebreide ervaring in product ontwerp en fabricage. Zo heeft hij in 2009 een CES innovation award gewonnen en in China een fabriek in gedigitaliseerde gevel elementen opgezet. 
Sinds 2019 zet Alain zijn kennis en ervaring in om te werken aan symbiotische, circulaire en duurzame woonoplossingen middels FIX.

Chantal Fouraux
Co-founder
Chantal Fouraux, is een Nederlandse ontwerper / idealist / ondernemer.
Na het behalen van haar Bachelor in Fine Arts aan de Royal Academy of Arts in Den Haag in 1996, begon Chantal haar mixed media-werk te exposeren in heel Europa.
In 2003 richtte ze (ab / Re / O4) use op, dat later veranderde in studio Abuse, een ontwerpstudio met focus op hergebruik, reductie en recycling. Hiermee was Chantal een van de pioniers in Nederland op het gebied van up-cycling gebruikte denim en ander textiel.
Vanuit deze passie voor de groene revolutie zet Chantal sinds 2019 haar kennis in voor FIX. Ze is daar naast de dagelijkse operatie verantwoordelijk voor de verduurzaming van het materiaalgebruik en het minimaliseren van de ecologische voetafdruk.  
Chantal en Alain zijn broer en zus.
Terug naar boven